Επίσκεψη Υπουργού Υγείας, ανεργία και μια σειρά από χαμένες ευκαιρίες ανάπτυξης

Ήλθον είδον απήλθον ο Υπουργός Υγείας

Και τι άλλο μπορούσε να κάνει;

Δύο επιλογές είχε;

α) καταδρομική επίθεση χωρίς να ενημερώσει κανένα, ώστε να δει από πρώτο χέρι όλα τα προβλήματα του νοσοκομείου

β) εθιμοτυπική επίσκεψη, με όλους τους κομματικούς, για συσπείρωση εν όψει ευρωεκλογών Βέβαια, κατά πόσο είναι σώφρον, σε μια περιοχή με 17%+ ανεργία, να κινείται ένας υπουργός σύμφωνα με την κομματική πεπατημένη κι ενώ όλες οι υποσχέσεις ανάπτυξης έχουν μείνει στα χαρτιά, αυτό τίθεται στην κρίση του λαού.Καταρχάς ας μείνουμε στα του νοσοκομείου.

Το Μποδοσάκειο αποτελεί κόσμημα της δυτικής Μακεδονίας, με όσα εμπόδια κι αν του έχουν βάλει οι γείτονες, η δυναμική του παραμένει σταθερή.Εαν το προσωπικό, οι κλίνες κτλ είναι επαρκείς αυτό ειναι θέμα προς ουσιαστική συζήτηση, πέρα από στημένες κομματικές διαμαρτυρίες, που το μόνο που κάνουν τα βλέπουν όλα μαύρα.

Οι ίδιες διαμαρτυρίες , γίνονταν και όταν καθιέρωσε το ΕΣΥ ο αείμνηστος Γεννηματάς Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, κατά πόσο η διαμαρτυρία γίνεται για να καλυτερεύσει ο εκάστοτε τομέας ή για την κομματική τιμή των αντιπολιτευόμενων όπλων .

Αυτου του είδους τις διαμαρτυρίες, τις ζήσαμε καθόλη τη διάρκειας τις κρίσης και την εμφύλιας σχεδόν διαμάχης μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών …..και το πληρώσαμε ακριβά.

Κι ενώ οι χαμένες ευκαιρίες ανάπτυξης, πέφτουν σαν χάρτινοι πύργοι ή μια μετά την άλλη, η προοπτική της περιοχής παραμένει δυσοίωνη. Υπάρχουν αυτοί που ελπίζουν στους δημόσιους διαγωνισμούς ώστε να απομυζούν την κρατική αγελάδα και υπάρχουν και όλοι οι άλλοι, οι λίγοι αλλά ρομαντικοί, που θέλουν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να επενδύσουν στην περιοχή τους…..

Μια περιοχή που στερείται υποδομών και που το κράτος δεν έχει ενσκήψει με την πρέπουσα προσοχή

.-Απουσία Σιδηροδρόμου

-Μηδενικα χρηματοδοτικά εργαλεία προς ανάπτυξη

-Χαμενες επενδύσεις από ξένες εταιρίες που επέλεξαν τελικά άλλες περιοχές, παρά τις όποιες κρατικές διαβεβαιώσεις – επιθυμίες

Αυτά κι άλλα πολλά,.έχουν φέρει τη δυτική Μακεδονία ουραγό στην ανάπτυξη, με όλο και περισσότερους νέους και μη να εγκαταλείπουν την περιοχή

Οι ευρωεκλογές είναι μπροστά μας και το δίλλημα των δυτικομακεδόνων πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: ποιος πολιτικός και ποια παράταξη, θα δεσμεύσει το μέγιστο δυνατό των οικονομικών πόρων και εργαλείων για την ανάπτυξη της περιοχής.Είναι ίσως η τελευταία μας ευκαιρία, ειδάλλως, θα αποτελέσουμε μια μικρή παράγραφο στα σχολικά βιβλία, σαν μια περιοχή που κάποτε βοήθησε στην ανάπτυξη του ηλεκτρισμού στη χώρα.

Με τη δύναμη της άποψης μου Διαμαντίδης Χαράλαμπος

Γράψτε μία απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί