Δήμος Εορδαίας: Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή δήλωσης για τον καθαρισμό οικοπέδων


Ο Δήμος Εορδαίας / Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής, ενημερώνει τους δημότες του Δήμου Εορδαίας ότι σύμφωνα με τηn υπ΄αρ. 790/27-05-2024 Υπουργική Απόφαση, παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων των υπόχρεων, από 31 Μαΐου 2024 σε 30 Ιουνίου 2024.
Για την υποβολή της δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων ακολουθείται ο σύνδεσμος: https://akatharista.apps.gov.gr/ ή κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο με τον όρο «ακαθάριστα οικόπεδα gov». Η σύνδεση υλοποιείται με τους κωδικούς TaxisNet (ταξις νετ) των υπόχρεων.
Ο απαιτούμενος καθαρισμός περιλαμβάνει:
-Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
-Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
-Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
-Ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. Απαγορεύεται η εναπόθεσή τους σε κοινόχρηστους χώρους ή η ανάμειξή τους με οικιακά απόβλητα και πρέπει να μεταφέρονται σε κατάλληλα αδειοδοτημένο αποδέκτη (άρθρο 10 της ΥΠΕΝ/ΔΔΑ/199776/2429/2021).

Τμήμα Περιβάλλοντος
Δήμου Εορδαίας

Γράψτε μία απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί