Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Μάιο του έτους 2024, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Η δημοσίευση των στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

α. Τροχαία Ατυχήματα Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, σημειώθηκαν 5 τροχαία ατυχήματα τον Μάιο του 2024, έναντι 2 τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Ειδικότερα σημειώθηκαν:κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, έναντι 1 το 2023.3 σοβαρά τροχαία ατυχήματα, έναντι κανενός το 2023.2 ελαφρά τροχαία ατυχήματα, έναντι 1 το 2023.

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Διευθύνσεων Αστυνομίας καταγράφηκαν 6 παθόντες, έναντι 2 τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Ειδικότερα καταγράφηκαν:κανένας νεκρός, έναντι 1 το 2023.3 βαριά τραυματίες, έναντι κανενός το 2023.3 ελαφρά τραυματίες, έναντι 1 το 2023.Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προκύπτει από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

Η υπερβολική ταχύτητα

Η μη χρήση ζώνης ασφαλείας

Η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Η μη χρήση προστατευτικού κράνους

Το αντικανονικό προσπέρασμα

Η μη χρήση παιδικών καθισμάτων

Τα φθαρμένα ελαστικά

Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι αντικανονικοί ελιγμοί

Η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

Η παραβίαση προτεραιότητας

Γράψτε μία απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί