Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την 5η Ιουνίου συνοδεύεται ταυτόχρονα και από την υπόσχεση σεβασμού και προστασίας του. Ιδιαίτερα εμείς εδώ στην περιοχή της Φλώρινας είμαστε ευλογημένοι, καθώς ζούμε σε έναν τόπο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, που αποτελεί πραγματική πηγή ζωής.

Ως Δήμος Φλώρινας θέτουμε σε ύψιστη προτεραιότητα τα θέματα της αειφορίας, της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η τοπική μας κοινωνία αναζητά τον βηματισμό της στη μεταλιγνιτική εποχή.

Έτσι, μεταξύ άλλων μέσω της υλοποίησης προγραμμάτων ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων, της ανάδειξης, βελτίωσης και συντήρησης του αστικού και περιαστικού πρασίνου, της αντικατάστασης των παλιών φωτιστικών σωμάτων με νέα σύγχρονης τεχνολογίας LED, της προώθησης της ηλεκτροκίνησης, των ενεργειακών αναβαθμίσεων, των αστικών αναπλάσεων, καθώς και μέσω των δράσεων του Γραφείου Εθελοντισμού, επιδιώκουμε έναν Δήμο πράσινο, φιλικό και βιώσιμο.Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια αυτή και ας ανταποκριθούμε στο κάλεσμα της ίδιας της Φύσης για ένα πιο υγιές φυσικό περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές.Είναι δείγμα πολιτισμού και ζήτημα αληθινής ευζωίας!

Βασίλης Νικ. ΓιαννάκηςΔήμαρχος Φλώρινας

Γράψτε μία απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί