Οργή λαού κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις φωτιές που «ξεφεύγουν» και τα νοσοκομεία που καταρρέουν ( Παντελής Παντελίδης, αρθρογράφος)

 

 Η οργή και η απογοήτευση του ελληνικού λαού απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, καθώς οι πολίτες βλέπουν τη χώρα τους να αντιμετωπίζει διαρκώς αυξανόμενες κρίσεις, χωρίς να λαμβάνονται επαρκή μέτρα. Από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που καίνε δασικές εκτάσεις και οικισμούς μέχρι τη δραματική κατάσταση των νοσοκομείων, οι Έλληνες αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι και προδομένοι.

  Φωτιές που καταστρέφουν και μια κυβέρνηση που αδυνατεί να αντιδράσει.

Το φετινό καλοκαίρι έχει καταστεί εφιαλτικό για τη χώρα, με τις φωτιές να ξεσπούν ανεξέλεγκτα σε όλη την επικράτεια. Χιλιάδες στρέμματα δασών έχουν παραδοθεί στις φλόγες, καταστρέφοντας όχι μόνο το φυσικό περιβάλλον αλλά και σπίτια, περιουσίες και τις ζωές των ανθρώπων που ζουν εκεί. Κάθε χρόνο, η κυβέρνηση υπόσχεται ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και βελτίωση της πρόληψης, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Οι υποσχέσεις μένουν κενές, και τα μέσα πυρόσβεσης παραμένουν ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες προκλήσεις που θέτουν οι καταστροφικές πυρκαγιές. Η ανικανότητα της κυβέρνησης να προστατεύσει τον πληθυσμό και την περιουσία του έχει προκαλέσει έντονη αγανάκτηση. Οι πολίτες απαιτούν άμεσες λύσεις, αλλά αντί αυτών βλέπουν μόνο ανεπάρκεια, καθυστερήσεις και αποποίηση ευθυνών. Το σύνθημα «Δώστε τους ξύλο!» που ακούγεται όλο και πιο συχνά σε διαδηλώσεις και κοινωνικά δίκτυα, εκφράζει την οργή του κόσμου απέναντι σε μια κυβέρνηση που δείχνει ανίκανη να αντιδράσει αποτελεσματικά. ### Νοσοκομεία σε κατάρρευση Σαν να μην έφταναν οι φωτιές, τα προβλήματα στην υγεία και τις υποδομές της χώρας γίνονται όλο και πιο έντονα. Τα νοσοκομεία, που υποτίθεται ότι αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα στην προστασία της δημόσιας υγείας, βρίσκονται σε κατάσταση κατάρρευσης. Η έλλειψη προσωπικού, οι απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις και η ανεπαρκής χρηματοδότηση έχουν φέρει το σύστημα υγείας στα πρόθυρα της διάλυσης. Οι ασθενείς περιμένουν ατελείωτες ώρες για να εξεταστούν, ενώ οι γιατροί και οι νοσηλευτές δίνουν έναν καθημερινό αγώνα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Οι εικόνες των ασθενών που περιμένουν σε ράντζα στους διαδρόμους, των χειρουργείων που αναβάλλονται λόγω έλλειψης υλικών και των κλινικών που κλείνουν, έχουν εξοργίσει τον κόσμο. Η υπόσχεση της κυβέρνησης για βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης παραμένει, όπως και με τις φωτιές, μια ακόμη κενή διακήρυξη. 

     Η οργή του λαού και η ευθύνη της κυβέρνησης.

 Η οργή που εκφράζεται πλέον μαζικά στους δρόμους και στα κοινωνικά δίκτυα, με το σύνθημα «Δώστε τους ξύλο!» να κερδίζει έδαφος, είναι ενδεικτική της βαθιάς απογοήτευσης και της απελπισίας που αισθάνονται οι πολίτες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται να χάνει τον έλεγχο των κρίσεων, αφήνοντας την κοινωνία να αισθάνεται απροστάτευτη και προδομένη. Σε μια χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα ασφάλειας, υγείας και περιβάλλοντος, η αποτυχία της κυβέρνησης να λάβει ουσιαστικά μέτρα έχει οδηγήσει σε κλιμάκωση της κοινωνικής έντασης. Οι πολίτες απαιτούν άμεση δράση, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν δει τίποτα πέρα από αδράνεια και δικαιολογίες. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να προσφέρει λύσεις, προτού η οργή του κόσμου εκδηλωθεί με ακόμα πιο έντονους τρόπους.

Γράψτε μία απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί