Ο Δήμαρχος Φλώρινας στους αγιασμούς του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου και του Εσπερινού ΕΠΑΛ Φλώρινας

Τις ευχές του για μια δημιουργική σχολική χρονιά απηύθυνε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λυκείου Φλώρινας ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, στη διάρκεια του αγιασμού που τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίο.

Ο κ. Δήμαρχος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως από φέτος ο Δήμος Φλώρινας αναλαμβάνει και επίσημα τη χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών της σχολικής μονάδας. Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τους μαθητές υπογράμμισε πως “η ποιότητα μιας κοινωνίας εξαρτάται πολύ από την εκπαίδευση. Το σχολείο αυτό στο οποίο βρίσκεστε, μπορεί να καλλιεργήσει τον εαυτό σας, να σας δώσει τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις που θα σας βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε στις δυσκολίες της ζωής και να γίνετε ενεργά κύτταρα της κοινωνίας μας.

Συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε όλοι μας, με πρώτο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας”.Το απόγευμα της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου ο κ. Δήμαρχος παρέστη στον αγιασμό του Εσπερινού ΕΠΑΛ Φλώρινας. Στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που επιτελεί το συγκεκριμένο σχολείο, το οποίο παρέχει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, τονίζοντας πως η δημοτική αρχή στηρίζει τη δια βίου μάθηση και το δικαίωμα για ίσες ευκαιρίες σε όλες και όλους.

Γράψτε μία απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί