Σχολίαζοντας την επικαιρότητα…

February 23, 2024

-Στα δύο είχαν χωριστεί οι ψηφοφόροι της ΝΔ και ειδικά στην περιοχή της Εορδαίας με αφορμή τις Περιφερειακές εκλογές στην Δυτική Μακεδονία και την πολιτική σύγκρουση ανάμεσα στον νυν Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Αμανατίδη και τον τέως κ. Γιώργο Κασαπίδη.

Τα ”μαχαίρια” είχαν βγει από τα θηκάρια, τα πνεύματα είχαν οξυνθεί κι αν κάποιος παρακολουθούσε όσα γράφονταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα νόμιζε ότι πρόκειται για σύγκρουση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ την δεκαετία του 80.

Τώρα που πέρασε ο καιρός κι έχουν ηρεμήσει πια όλοι και όλες, μοιάζει σαν να μη συνέβη τίποτα, ακόμη και η διαγραφή του κ Αμανατίδη μοιάζει ως μη γενόμενη….. σα να μην έφυγε ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία. Το ζητούμενο πάντως είναι να παραμείνει αυτή η πολιτισμένη και ήρεμη κατάσταση και όλοι μαζί να κοιτάξουν το αύριο αυτού του τόπου, όπου μοιάζει να βαλτώνει όλο και πιο βαθειά στην έννοια απολιγνιτοποίηση, ωσάν να μην υπάρχει εναλλακτική.

-Αεικίνητος ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος κατά το πρώτο διάστημα μετά την ενθρόνιση του. Συνταντήσεις, επί συναντήσεων, επισκέψεις ενώ ταυτόχρονα εξέδωσε και εγκύκλιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Αυτό που μένει να δούμε, είναι κάτα πόσο ο νεότατος Μητροπολίτης, θα καταφέρει να επανενώσει τους δεσμούς με τη νεολαία και δε θα παραμείνει το ποίμνιο μια μάζα γηρασμένων ανθρώπων.

Κατά πόσο θα μπορέσει η Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας να κοιτάξει μπροστά, στο μέλλον και οχι αγκυλωμένη στο παρελθόν, σεβόμενη πάντοτε την παράδοση και τις αρχές της Εκκλησιάς.

Ένα ζητούμενο που πολλοί έχουν περάσει στα ψιλά, τώρα που άλλαξε Μητροπολίτης, είναι, τι θα γίνει άραγε με το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου όπου επισήμως έχει αποτειχιστεί.

-Ίσως να είναι η πρώτη φορά όπου η Εορδαία, συντεταγμένα, υπό τη σκέπη του Δήμου, έτοιμαζει καρναβαλικές εκδηλώσεις. Θα είναι μια ”απάντηση” στο διαχρονικό έθιμο των Φανών της Κοζάνης ή κάτι διαφορετικό? Λίγη υπομονή και θα ξέρουμε…..

Αρθογράφος: Διαμαντίδης Μπάμπης – Με την δύναμη της άποψής μου

Γράψτε μία απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί