Αποκρία Εορδαίας, κάτι φαίνεται να αλλάζει

Σε εντατικούς ρυθμούς κινείται το επιτελείο του Δήμου Εορδαίας, σχετικά με την δημιουργία εκδηλώσεων την περίοδο της Αποκριάς.

Η Αποκριά, όσον αφορά την Εορδαία ήταν εδώ και δεκαετίες, μια χαμένη υπόθεση. Απ’ τη μια η έλλειψη κουλτούρας αποκριάτικων εκδηλώσεων, που περιοριζόταν μόνο στα καταστήματα εστίασης, απ’ την άλλη η Κοζάνη, με την παράδοση των Φανών και την προσέλκυση χιλιάδων τουριστών δεν άφηναν πολλά περιθώρια στην Εορδαία.

Αν όλο αυτό το συνδυάσουμε με το πολιτιστικό μωσαϊκό της Εορδαίας και ορισμένες προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν αλλά προσέκρουσαν στην αντίδραση εκκλησιαστικών παραγόντων, όντως η Αποκριά για την Εορδαία ήταν ένα χαμένο στοίχημα εξ αρχής κι όμως κάτι φαίνεται να αλλάζει.

Αν λάβουμε ως δεδομένο, την διάθεση του δημάρχου να κάνει πόλο έλξης την Πτολεμαΐδα, την περίοδο των Χριστουγέννων, κάνοντας άλματα προόδου σε σχέση με το παρελθόν , είναι προφανές και έχουμε κάθε λόγο να ευελπιστούμε ότι αναλόγως θα κινηθεί και την περίοδο των Αποκριών.

Κακά τα ψέματα, η περιοχή είναι ήδη στην περίοδο της απολιγνιτοποίησης, απ’ την άλλη ο Δήμος έχει ανοίξει διάπλατα τις “πόρτες” του, σε οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει ανάπτυξη , τουρισμό και εισόδημα στην περιοχή, σκοπός του κάθε πολίτη της Εορδαίας, είναι να αγκαλιάσει κάθε ικμάδα δραστηριότητας του Δήμου. Προφανώς και δεν περιμένω από έναν Δήμαρχο να μου φτιάξει μια νέα ΔΕΗ, ούτε ανάλογες επιχειρήσεις. Μπορεί όμως κάλλιστα να αφήσει παρακαταθήκη και κληρονομιά. Οικογένειές που θα έρχονται από τους γειτονικούς νομούς και όχι μόνο, για το κάτι διαφορετικό που έχει να τους δώσει η Εορδαία

Υ.Γ. στο παρόν κείμενο, υπήρξε αναφορά μόνο για την Αποκριά. Προφανώς και υπάρχει ένα πλούσιο υλικό έτοιμο να υποδεχθεί σχολεία, ΚΑΠΗ, μεμονωμένους τουρίστες κτλ. Από το Μακεδονικό Τάφο Σπηλιάς , στον υπέροχο ναό του Αγίου Μηνά Εμπορίου μέχρι το Μπαλκόνι της Εορδαίας, την πανέμορφη Βλάστη. Και οι προοπτικές δεν τελειώνουν….. τουναντίον.

Γράψτε μία απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί