Ξεκινά στην Εορδαία το έργο “Κατασκευή και Συντήρηση Πεζοδρομίων & Κοινοχρήστων Χώρων”

Ένα μεγάλο έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης στην Εορδαία, το έργο «Κατασκευή και Συντήρηση Πεζοδρομίων και Κοινοχρήστων Χώρων 2023», καθώς υπογράφτηκε σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου η σύμβαση του έργου από τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά και τον ανάδοχο του έργου “ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.”, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων – Προγραμματισμού Νικόλαου Φουρκιώτη.

Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου ανέρχεται σε 957.879,95 ευρώ (με ΦΠΑ), ενώ η προθεσμία περάτωσης του έργου ανέρχεται σε 24 μήνες.

Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση των πλακοστρώσεων και των πεζοδρομίων σε διάφορους δρόμους του Δήμου Εορδαίας και συγκεκριμένα: η καθαίρεση των επιστρώσεων (πλάκες μαρμάρου κ.α.) που έχουν σπάσει ή παρουσιάζουν φθορές και η κατασκευή νέων πλακοστρώσεων. Αποξήλωση των φθαρμένων μαρμάρων και τοποθέτηση νέων σε παρτέρια. Τοποθέτηση νέων σχαρών δέντρων όπου αυτό απαιτείται, καθώς και φύτευση νέων δέντρων όπου δεν υπάρχουν ή όπου έχουν ξεραθεί.

Επίσης θα γίνει καθαίρεση και αποκατάσταση των φθαρμένων κρασπεδορείθρων και των φθαρμένων βάσεων πλακόστρωσης, αντικατάσταση κατεστραμμένων καπακιών φρεατίων παροχής, ανύψωση ή υποβιβασμός της στάθμης τους καθώς και επισκευή τους, όπου απαιτείται. Τοποθέτηση χαλύβδινων κολωνακίων σε πεζοδρόμια και ιδιαίτερα σε αυτά που διαπλατύνθηκαν ώστε να αποτραπεί η ανεξέλεγκτη στάθμευση οχημάτων πάνω τους και τέλος αντικατάσταση του καναλιού αποχέτευσης ομβρίων επί πεζοδρόμων.

Γράψτε μία απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί