Σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης βατότητας του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου του Δήμου Φλώρινας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης βατότητας του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου, που εφαρμόζει το αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δασών Ν. Φλώρινας και τους Προέδρους των ορεινών κοινοτήτων. Με τη συμβολή του συνόλου των γκρέιντερ του Δήμου πραγματοποιούνται συντηρήσεις, καθαρισμοί από αυτοφυή βλάστηση και απομάκρυνση κατακείμενων κλαδιών/ δέντρων στο δασικό οδικό δίκτυο, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται διαπλατύνσεις του, όπου είναι εφικτό.

Με τη χρήση εκσκαφέων και φορτωτών του Δήμου εκτελούνται αποκαταστάσεις της βατότητας του δικτύου σε σημεία που προκλήθηκαν κατολισθήσεις και μεγάλου εύρους διαβρώσεις.Ο σχεδιασμός εφαρμογής των εργασιών επηρεάστηκε από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (βροχοπτώσεις) που επικρατούσαν τους μήνες Απρίλιο και Μάιο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φλώρινας, οι οποίες καθιστούσαν απαγορευτική την χρήση βαρέων μηχανημάτων σε χωματόδρομους.

Οι εργασίες αναμένεται να τελειώσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, αποβλέπουν στην πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς και συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο δράσεων λήψης προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας. Ταυτόχρονα διασφαλίζουν τις εργασίες υλοτομίας και ασφαλούς μεταφοράς των καυσόξυλων στις κοινότητες του Δήμου για την επικείμενη χειμερινή περίοδο.

Γράψτε μία απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί