” Τα του οίκου μας ” Παπαδόπουλος , Κωνσταντινίδης, Βρυζιδου, Δακής, Πλακεντάς κλπ συντοπίτες- Τα Παραπολιτικά του westm.gr

Εκλογές ήταν και πέρασαν , αφήνοντας βαρύ το αποτύπωμα τους όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και στην περιοχή μας.

Καταρχάς η Δυτική Μακεδονία έμεινε για ακόμη μια φορά εκτός κυβερνητικού σχήματος καθώς ο Στάθης Κωσταντινίδης έχασε το Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Ίσως προτιμήθηκε ο πιο Θεσσαλονικιός Γκιουλέκας για να ανακόψει τα ποσοστά Βελόπουλου, ίσως όμως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα να έχει κάποια βάση, θέλοντας το Στάθη Κωνσταντινίδη να έχει αφήσει αρκετούς δυσαρεστημένους σε ένα μη παραγωγικό Υπουργείο όπου και να θέλει κάποιος δεν μπορεί να κάνει λάθος……..πάντως το μέλλον θα δείξει

Απ’ την άλλη ο πρώην Υπουργός , Μιχάλης Παπαδόπουλος, έμεινε κι αυτός εκτός κυβερνητικού σχήματος, πληρώνοντας ξεκάθαρα το δράμα των Τεμπών. Ο ίδιος παρόλα αυτα , λειτουργεί σα να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, είναι πανταχού παρών σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια να χτυπήσει την πρωτιά στις επόμενες εκλογές, κι ας είναι μεγάλο το διάστημα που μας χωρίζει.

Εντυπωση πάντως προκάλεσε, πως ορισμένα τοπικά μέσα, έθαψαν την είδηση παραπομπής της υποθεσης των Τεμπών στη Βουλή, με τα ονόματα των Καραμανλή και Παπαδοπούλου να εμπεριέχονται για περαιτέρω διερεύνηση.

Στις ευρωεκλογές απ’ την άλλη, ο ”παλιός” Γιώργος Δάκης και ξεγραμμενος κατά πολλούς, συγκέντρωσε 22.000 ψήφους περίπου και ξεπέρασε την φερέλπιδα κι ανερχόμενη Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, χωρίς μάλιστα να κινηθεί σε ένα έντονο προεκλογικό promotion. Τουλάχιστον αυτή η εκλογή, του αφήνει παρακαταθήκη για το μέλλον, καθώς απέδειξε πως είναι πολύ σκληρός για να ”πεθάνει” .

Συνέχεια των ευρωεκλογών, κι ένα ολόκληρο σύστημα, βιάστηκε να ρίξει τις ευθύνες του αποτελέσματος σε τοπικό επίπεδο, στο Γιώργο Κασσαπίδη, ο οποίος αντικειμενικά, ουδεμία ευθύνη φέρει. Το πιο πιθανό είναι, ο φόβος που προκαλεί σε κάποιους η κάθοδος του στις εθνικές εκλογές, εξάλλου χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.

Πανταχού παρών και η Παρασκευή Βρυζιδου. Μετά το low profile και τη πίατη στη σταθερή γραμμή του κόμματος στις δημοτικές κ Περιφερειακές εκλογές, η Βίκυ (οπών την αποκαλούν οι χιλιάδες φίλοι της) δεν έχει λείψει από καμία εκδήλωση και δηλώνει σταθερά παρών για το αύριο, χωρίς να έχει κάποιο αρνητικό ορόσημο για το οποίο πρέπει να απολογηθεί. Ο δρόμος στρωμένος, το μέλλον θα δείξει.

Κι επειδή πολύ ασχοληθηκαμε με το κυβερνών κόμμα και τους συν αυτώ, στα υπόλοιπα, αξίζει να σταθούμε στη δραστήρια και αξιοπρεπέστατη Καλλιόπη Βέττα όπου ασκεί επιμελώς και με συνέπεια τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ως ορίζεται για την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν θα είναι πρόγνωση να πούμε πως η κυρία Βέττα θα είναι και στους επόμενους επιτυχόντες, καθώς μέχρι σήμερα, αυτό μας έχει αποδείξει.

Στο εταίρο στρατόπεδο της κεντροαριστεράς, ο non stop. στα πολιτικά πράγματα της περιοχής και της χώρας, Πάρις Κουκουλόπουλος δεν αφήνει θέμα να πέσει κάτω. Προφανώς θέλει να αποδείξει πως η εκλογή του, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν και θα συνεχίσει να είναι παρών στις εξελίξεις.

Και πέρα από την Βουλή, την Ευρωβουλή κτλ, αυτός που φαίνεται σταθερά κερδισμένος χωρίς ίχνος αλαζονείας (παρά το 85%) είναι ο νυν δήμαρχος Εορδαίας κ. Παναγιώτης Πλακεντάς.

Μια σειρά από έργα τρέχουν, αρκετά χωριά αποκτούν επιτέλους αποχετευτικό σύστημα, η διασύνδεση της τηλεθέρμανσης με την Πτολεμαΐδα 5 αλλά και η επέκταση της σε ορισμένα χωριά προχωρούν και το βασικότερο η καθημερινότητα έχει ένα σταθερό βηματισμό που αποδίδει στον πολίτη.

Είτε αφορά την καθαριότητα όπου γίνεται υπερπροσπάθεια καθημερινά, είτε την διαμόρφωση νέων πολιτιστικών δρώμενων, σίγουρα ελέω δημάρχου , έχουν τοποθετηθεί οι κατάλληλοι άνθρωποι στις καταλληλες θέσεις και ειδικά στις αντίστοιχες αντιδημαρχιες.

Προφανώς και υπάρχουν ακόμη πολλά για να γίνουν, αλλά όταν προέρχεσαι από ένα 85% και παρόλα αυτά παραμένεις προσηλωμένος στο πολίτη , αυτό από μόνο του, κάτι δείχνει.

Υ.Γ τελευταίο σχόλιο και μάλιστα στο υστερόγραφο του κειμένου . Προσβολή, ντροπή, σοκ, δεν ξέρω τι από όλα αυτά, προκάλεσε η live μετάδοση πολίτη στην γνωστή πλατφόρμα Facebook , με τον προσωρινό διοικητή τροχαίας να παρακαλεί τους παραβαινοντες τον νόμο, να σταματήσουν γιατί αλλιώς θα αναγκαστεί να προβεί στην εφαρμογή του νόμου. Καθημερινά στην πόλη γίνονται αυτοσχέδιοι αγώνες, η κυκλοφορία είναι ένα δράμα , οι θέσεις αναπήρων έχουν καταληφθεί από όποιον θέλει να παρκάρει και ο αρμόδιος να δώσει λύση σε όλα αυτά, έφτασε στο σημείο παράκλησης μέσα από το προφίλ ιδιώτη……o tempora o mores

Ντράπηκε και η ντροπή

Γράψτε μία απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί