«Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση δεν θέλει να στελεχώσει τα Νηπιαγωγεία της χώρας με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό» – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης.

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας με θέμα: «Η κυβέρνηση δεν θέλει να στελεχώσει τα Νηπιαγωγεία της χώρας με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό», την οποία συνυπογράφουν 18 ακόμη Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ερώτηση αναδεικνύεται το ζήτημα στελέχωσης των νηπιαγωγείων με εκπαιδευτικό προσωπικό, καθώς, για τη σχολική χρονιά 2024-2025 το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε μόλις 223 μόνιμους διορισμούς Νηπιαγωγών και την πρόσληψη περίπου 4.700 αναπληρωτών σε Γενική εκπαίδευση και Παράλληλη Στήριξη, μέσω διαφόρων προγραμμάτων.

Οι αριθμοί αυτοί αποκαλύπτουν τις τεράστιες ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, όπου, έξι χρόνια μετά την καθιέρωση της υποχρεωτικότητάς της, η κυβέρνηση δεν θέλει να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς νηπιαγωγών και σε ανασύσταση των οργανικών θέσεων με βάση τις αυξημένες και πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν πανελλαδικά σε προσωπικό και υποδομές.

Αντιθέτως, το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων πανελλαδικά σε όλες τις βαθμίδες, σε «υποβιβασμό» νηπιαγωγείων, ακόμα δε και στην αυθαίρετη παραβίαση του προβλεπόμενου αριθμού των 25 νηπίων ανά τμήμα, όπως καταγγέλεται ότι συμβαίνει και στην περίπτωση του 11ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης.

Τα παραπάνω φαινόμενα αναστατώνουν τις τοπικές κοινωνίες, την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους με απόλυτη ευθύνη του υπουργείου, το οποίο αγνοεί επιδεικτικά το γεγονός ότι, ιδίως τα οργανικά κενά στα Νηπιαγωγεία, δεν μπορούν να καλύπτονται διαρκώς με αναπληρωτές που εναλλάσσονται κάθε χρόνο και με διαδικασίες που φθάνουν μέχρι τα μέσα της σχολικής χρονιάς για να ολοκληρωθούν.

Κατόπιν των παραπάνω η κυρία Βέττα καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει:

1. Πόσα είναι τα πραγματικά κενά που υπάρχουν σε Νηπιαγωγούς πανελλαδικά σε Γενική Εκπαίδευση και Παράλληλη Στήριξη, στο πλαίσιο της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης;

2. Πότε θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας σε ανασύσταση των αναγκαίων οργανικών θέσεων στα Νηπιαγωγεία και σε επαρκείς μόνιμες προσλήψεις Νηπιαγωγών; Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός και ποιος είναι αυτός;

Με εκτίμηση, Γραφείο Βουλευτή Καλλιόπη Βέττα Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Α’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής

Γράψτε μία απάντηση

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί